Hur & När?
När?
Kära kunder,
Vi vill varmt tacka er för ert fantastiska stöd under säsongen. Er passion för våra produkter har gjort vår resa på Hålltorps Musteri så mycket mer meningsfull.
Vi ser fram emot att dela fler nyheter och smakupplevelser med er nästa år. Tack för att ni har gjort denna säsong så speciell!
Vi vill önska er välkomna nästa år!
Vi hälsar alla våra gamla och nya kunder hjärtligt välkomna med äpplen för mustning.
Kom ihåg att märka alla behållare med ditt namn. Om behållarna saknar märkning, kan vi tyvärr inte garantera att dina äpplen blir mustade. Minsta mängd frukt vi tar emot är 50 kg. Som riktlinje rymmer en stor, full vattenhink cirka 10 kg och en banankartong omkring 20 kg.
Efter mustning pastöriserar vi och förpackar musten i miljövänliga bag påsar.
Musten har en hållbarhet på minst ett år i rumstemperatur. En öppnad förpackning håller sig fräsch i kylskåp i cirka en månad.
Vårt mobila musteri uppgraderas kontinuerligt, och tack vare den moderna tekniken kan vi extrahera upp till 80 % av fruktens vikt i must. Det innebär att du kan få cirka 8 liter must från 10 kg frukt, även om resultatet kan variera beroende på äppelsort, mognadsgrad och hur frukten har lagrats. Vår feedback från kunder visar att vi får ut mer must och bättre smak än de flesta andra musterier.
Vi hyr in ett mobilt musteri som kommer varje år. I år 2024 är det 14:e året.
Utlämning av mustade äpplen sker vid samma tid som när du lämnar in dem.
Viktigt vid inlämning.
Använd stabila och rena korgar, plastbackar eller lådor med lufthål vid inlämning. Detta underlättar hanteringen och säkerställer att du får mer must. Du får alltid tillbaka ditt emballage.
Både fallfrukt och plockfrukt accepteras, även om den är maskäten eller skadad. Frukt från hagar med betande djur eller övermogen frukt tas dock inte emot. Frukten får inte innehålla mögel eller jord.
Blanda gärna olika äppelsorter enligt din smak, exempelvis sura med söta. Minsta inlämnade mängd är 50 kg.
Om du är osäker på något, tveka inte att kontakta oss.
Hur?
Mustningsprocess
01
Ni plockar er frukt. Vi behöver minst 50 kg för att kunna musta. Har ni inte tillräckligt? Slå ihop er med era grannar eller vänner och musta tillsammans. Frukten får inte vara omogen eller övermogen. Det gör inget om det är lite löv eller gräs i men för mycket smutts och jord påverkar smaken.
02
Lägg frukten i behållare. Max 15-20 kg per kolli. Vi måste kunna lyfta det med en person. Undvik pappers- och plastpåsar. Papperspåsar går sönder om de blir blöta och plastpåsar låter inte frukten andas vilket gör att den blir dålig snabbare.
03
Ni lämnar frukten hos oss.
05
När vi fått era äpplen transporterar vi dem in i maskinen.
07
Den mosade frukten staplas i pressdukar med plastskivor mellan och pressas så att all must pressas ut.
04
Fyll i ordersedeln. Det är viktigt att ni fyller i alla fält på ordersedeln.
06
Efter det transporteras frukten till en kvarn där den mals ner.
08
Musten filtreras, pastöriseras och fylls upp. Orden packas och läggs i erat emballage.
09
När vi är färdiga hör vi av oss till er och ni kan komma och hämta er must gjord på er egna frukt.
Tänk på att ni behöver ta med er alla tomma behållare hem igen som ni lämnade frukten i. Vi kan tyvärr inte slänga dem åt er.
Hålltorps Musteri
Betalningsmetoder
Vi erbjuder två enkla och smidiga betalningsmetoder kontant och Swish. Du kan välja det alternativ som passar dig bäst!
För dig som föredrar att betala med kontanter erbjuder vi möjligheten att göra det direkt på plats. Vänligen se till att ha jämna pengar eftersom växel inte alltid kan garanteras.
Med Swish kan du snabbt och säkert betala genom att skanna vår QR-kod eller genom att skriva in vårt Swish-nummer.